Atletiek Vereniging Groene Ster is opgericht in 1970 en uitgegroeid tot een middelgrote vereniging. Gedurende het zomerseizoen beschikken wij over een complete sportaccommodatie gelegen aan "de Knip". In augustus 1997 is er, na 12 jaar een sintelbaan te hebben gehad, een kunststofbaan gerealiseerd, inclusief voorzieningen voor de technische nummers. Sinds mei 2011 beschikken we over een gloednieuw clubgebouw met alle moderne voorzieningen en zicht op de finisch van onze vernieuwde baan. Naast kleed- en douchegelegenheid en EHBO-ruimte hebben wij een gezellige kantine waar je na de training of wedstrijd terecht kunt. Om de kantine (die zich op de eerste verdieping bevindt) toegankelijk te houden beschikken wij over een invalidenlift aan de buitenzijde van het gebouw.

AV Groene Ster is aangesloten bij de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie). Regionaal vallen wij binnen de KNAU Regio 12. Binnen deze regio wordt nauw samengewerkt t.a.v. wedstrijdagenda, trainingen en opleidingen.

Over atletiek

Atletiek mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. Nu heeft de mens van nature behoefte aan beweging en vindt deze behoefte hoofdzakelijk in het beoefenen van sport. Met toename van vrije tijd zal ook behoefte aan sport toenemen; het groeiende aantal recreatieve sporters / lopers bewijst dit; zij willen zich fit voelen.

De belangrijkste grondvormen van het menselijk bewegen en het fysiek functioneren vindt men terug in de vele atletiekonderdelen zoals het lopen, het springen en het werpen. Ook in het merendeel van de andere sporten vindt men onderdelen hiervan terug; daarom wordt atletiek ook wel de "moeder der sporten" genoemd. Atletiek bestaat voor een belangrijk deel uit loopnummers en voor de leek lijken deze nummers op elkaar. Zij zijn echter onder te verdelen in de korte-(sprint), de midden- en de lange afstand, welke elk hun specifieke training en aanpak vereisen. Atletiek is echter meer dan alleen afstanden lopen; de springnummers (verspringen, hoogspringen, hinkstapspringen en polsstokhoogspringen) evenals de werpnummers (discuswerpen, balgooien, speerwerpen, kogelstoten en kogelslingeren) combineren kracht, snelheid en techniek. Deze gecompliceerde technieken, nodig om de onderdelen goed uit te voeren, vereisen niet alleen aanleg, maar ook deskundig onderricht. Het is dan ook jammer dat vele jonge atleten vroegtijdig stoppen, vaak door afnemende belangstelling, daar de verwachte vooruitgang of het gestelde doel te lang uitbleef. Jammer, want vaak komen de verwachte resultaten pas op latere leeftijd of na zorgvuldige trainingsopbouw van enige jaren. Hierbij speelt de natuurlijke aanleg voor de onderdelen een belangrijke rol en een atletiekvereniging kan hierbij behulpzaam zijn.

In het zomerseizoen vinden hoofdzakelijk baan- en wegwedstrijden plaats, in het winterseizoen worden indoorwedstrijden en veldlopen gehouden. Voor het baanseizoen wordt veelal gericht getraind en een ieder besteedt de meeste tijd aan zijn of haar specifieke nummers. In het cross-seizoen werkt men aan de algemene conditie. Ook de recreatieve lopers zijn het hele jaar actief in de vele trimlopen die nagenoeg wekelijks plaats vinden.

Een goede begeleiding bij boven genoemde activiteiten is derhalve onontbeerlijk; trainers met een goede opleidingen en ervaring staan onze atleten van jong tot oud dan ook met raad en daad terzijde. Via de pupillenspelen en de jeugdatletiek groeit men vanzelf door naar het "grotere" werk waarbij lichamelijke en geestelijke vorming hand in hand gaan. Dat moet niet alleen prestatie gericht zijn, want het is ook gezellig met de club en met vrienden wedstrijden te bezoeken, en elkaar aan te moedigen en te stimuleren. Vooral in de atletiek waar overwinning en nederlaag vaak door geringe verschillen beslist worden, leert men zichzelf en zijn mogelijkheden kennen, het karakter wordt hierdoor in positieve zin gevormd.

Bestuur

De bestuursleden van AV Groene Ster kunt u vinden op de pagina Contact.

Huishoudelijk reglement

Als onze huisregels en omgangsnormen kun u hier nalezen:
http://www.avgroenester.nl/HuishoudelijkReglement.pdf

Overlijdensprotocol

Dit protocol is als handleiding bedoeld voor de te volgen maatregelen bij het overlijden van een der leden van AV Groene Ster. Dit omdat het bestuur van onze vereniging van mening is dat ingeval van overlijden van een der leden hier zorgvuldig mee moet worden omgegaan en het medeleven van AV Groene Ster naar de nabestaanden wordt overgebracht.

Het volledige protocol kunt u hier inzien:
avgroenester.nl/Overlijdensprotocol.pdf

Kalender

Outdoor Weekend
20-09-2019
Clubkampioenschappen outdoor
29-09-2019
Najaars ALV
07-10-2019 om 20:00
OliebollenLoop
31-12-2019 om 11:00
Wedstrijdkalender Atletiekunie
atletiek.nl/wedstrijdkalender

Laatste foto's

Album miniatuur
Athletic Champs Etten-Leur
2019-06-15
Album miniatuur
Athletic Champs Roosendaal
2019-05-11
Album miniatuur
Athletic Champs Bergen op Zoom
2019-04-13
Album miniatuur
Jeugdkamp
2019-03-30