Atletiek Vereniging Groene Ster is een gezellige sportclub uit Zevenbergen. We streven ernaar dat iedereen op zijn/haar gewenste niveau kan sporten. Hetzelfde geldt voor alle leeftijden. Atletiek wordt bij ons in de breedste zin beoefend. Denk hierbij aan baanatletiek, hardlopen, bootcamp, Nordic walking, enz.. Heb je een vraag of interesse om een keer mee te trainen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

AV Groene Ster is opgericht in 1970 en sindsdien uitgegroeid tot een gezellige vereniging. Wij zijn begonnen met een grasbaan, later een sintelbaan en in 1997 is er een kunststofbaan gerealiseerd, inclusief voorzieningen voor de technische onderdelen. Sinds mei 2011 zijn wij de trotse bezitters van een schitterend clubgebouw, waar men vanaf het balkon goed zicht heeft op de gehele baan en met name op de finish. Ons clubgebouw beschikt over alle moderne voorzieningen. Naast kleed- en douchegelegenheid en een EHBO-ruimte hebben wij een gezellige kantine waar je na de training of wedstrijd terecht kunt. Om de kantine op de 1e verdieping voor iedereen toegankelijk te houden is er een invalidenlift aan de buitenzijde van het gebouw.

Bewegen maar vooral plezier in de sport is bij AV Groene Ster erg belangrijk en of je nu goed of iets minder goed presteert, iedereen telt bij ons mee! De trainingen worden per groep gegeven door een aantal gediplomeerde trainers op vaste uren. In het zomerseizoen op de baan en in het winterseizoen op de baan en in de diverse sportzalen in Zevenbergen. Bij de jongste leden staat het spelenderwijs ontdekken van de basisvormen van atletiek centraal, zoals het lopen, springen en werpen. Als je iets ouder bent, wordt er al meer gewerkt aan de conditie en de beginsel technieken van atletiek en uiteindelijk zullen de trainingen steeds intensiever en serieuzer worden. De onderdelen verspringen, hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, hardlopen en sprinten komen dan beurtelings aan bod. Dit maakt atletiek heel afwisselend en zo kan iedereen zelf kijken in welk onderdeel hij of zij uitblinkt.

Ook hebben wij een grote lopersgroep waarin je vanaf 18 jaar je uitsluitend bezig houdt met het hardlopen. Voor de echte bikkels is er een bootcamp. De oudere baanatleten en de lopers en bootcamp trainen het hele jaar lekker in de buitenlucht. Wil je het juist wat rustiger aan doen, maar wel sportief bezig zijn dan is de recreanten groep of Nordic Walking misschien de juiste keuze.

Naast de reguliere trainingen en wedstrijden worden er het hele jaar door activiteiten georganiseerd, zoals Groene Ster’s Got Talent, de clubkampioenschappen, carnaval, de clubcross, het enorm populaire jeugdkamp waar iedereen altijd weer naar uitkijkt, het tentenkamp op eigen terrein om het seizoen af te sluiten, een clubdag, de sinterklaasmiddag en de oliebollenloop op de laatste dag van het jaar.

AV Groene Ster is aangesloten bij de Atletiekunie, regionaal vallen wij binnen de Regio 12. Hierbinnen wordt nauw samengewerkt t.a.v. wedstrijdagenda, trainingen en opleidingen.

Heb je algemene vragen over atletiek? Kijk dan even op atletiekunie.nl.

 

Lid worden Vragen of een reactie geven

Estafette avond-cup
05-07-2024
Clubdag
31-08-2024
KNIP-loop
15-09-2024 om 10:00
Clubkampioenschappen outdoor
29-09-2024
Najaars-ALV met vrijwilligersavond
16-11-2024 om 18:00
KNIP-loop
17-11-2024 om 10:00
OliebollenLoop
31-12-2024 om 11:00
Wedstrijdkalender Atletiekunie
atletiek.nl/wedstrijdkalender

Album miniatuur
Aflopen Opstapgroep
2022-07-16
Album miniatuur
Jeugdkamp
2022-04-01
Album miniatuur
Clubcross
2022-02-06